Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Teknik 30 maj

  Bakslag för Multi Tool Trac

  Multi Tool Trac, som kanske är ett av Europas mest iögonfallande traktorkoncept, har drabbats av ett allvarligt bakslag. Nyligen begärdes ett av huvudföretagen bakom projektet i konkurs.

  Konkursansökan rör i det här fallet det holländska företaget MTT Tractors som producerar maskinen. Trots ansträngningar att hitta nya investerare har företaget inte lyckta få in det kapitaltillskott som har krävts, vilket nu har fått bolagsledningen att begära företaget i konkurs, skriver Agriland.

  Förutom producenten MTT Tractors är även företaget Boessenkool djupt involverade i samarbetet.

  Multi Tool Trac, som har ställts ut på flera maskinmässor på kontinenten, baseras i det här fallet på en elektrisk drivlina och en konstruktion som ska ge upphov till friskare jordar, högre avkastning och en lägre dieselförbrukning. En spännande detalj är inte minst möjligheten att ändra spårbredden under färd, vilket demonstreras i filmklippet nedan. Spårbredden kan då justeras manuellt i intervallet 2,25 till 3,25 meter.

  LÄS OCKSÅ: Multi Tool Trac jobbar på autonom traktor

  I traktorn sitter i det här fallet ett blygsamt batteri på 30 kilowattimmar (ungefär en tredjedel av batterikapaciteten i en Teslabil) som får stöd av en räckviddsförlängare i form av en konventionell motor som har i uppgift att generera el till batteriet.

  Förhoppningen var att företaget skulle rulla ut sina första kommersiella serieproducerade fordon i år.

  Företagets film visar mer om hur Multi tool trac är tänkt att fungera i praktiken.

   Ett av företagen bakom Multi Tool Trac har begärt sig själva i konkurs.
  Ett av företagen bakom Multi Tool Trac har begärt sig själva i konkurs. FOTO: Multi Tool Trac

  På tal om i ögonfallande traktorer står även den österrikiske tillverkaren Syn Trac bakom ett av de mest intressanta koncepten. Traktorn är byggd för att enkelt kunna byggas om för flera olika ändamål.

  Relaterade artiklar

  Läs mer om

  Till toppen