Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Teknik 27 januari

  Ålö öppnar ny fabrik i Kina

  Ålö, som är en av världens ledande tillverkare av frontlastare med tillhörande redskap, har öppnat en ny fabrik i Kina. Den nya anläggningen innebär att företaget kan fördubbla produktionen i landet.

   Ålö räknar med att kunna fördubbla produktionen av redskap och fundament i Kina.
  Ålö räknar med att kunna fördubbla produktionen av redskap och fundament i Kina. FOTO: Arkiv/Mostphotos

  Med sina 23 750 kvadratmeter, inklusive 1 750 kvadratmeter kontor, är den nya fabriken som ligger i Ningbo, Kina, dubbelt så stor som den tidigare anläggningen i landet. Fabriken är belägen i ett område med goda kommunikationsmöjligheter i närområdet och ligger exempelvis mindre än fyra timmar från världens största hamn.

  Med dubbelt så stora fabriksytor räknar Ålö med att kunna fördubbla produktionen av redskap och fundament i Kina.

  ”Vi kände att vi blivit för stora för vår tidigare anläggning i Kina och det var dags för ett nytt kapitel. Vi är väldigt stolta över vår nya fabrik, som kommer göra stor skillnad. Geografiskt sett är det optimalt och ger oss bra förutsättningar för att kunna fortsätta vara bäst i världen på det vi gör”, säger VD Niklas Åström i ett pressmeddelande.

  Relaterade artiklar

  Läs mer om

  Till toppen