Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Teknik 25 januari

  Alliance släpper nytt

  Alliance planerar att ta med sig inte mindre än tre däcknyheter till Sima-mässan i Paris.

   Med den nya sammansättningen lantbruksdäcket 551 Multiuse Professional nu även fungera bra på hala och isiga underlag.
  Med den nya sammansättningen lantbruksdäcket 551 Multiuse Professional nu även fungera bra på hala och isiga underlag. FOTO: Alliance

  Störst nyhetsvärde har kanske det helt nya lantbruksdäcket 551 Multiuse Professional som har samma uppbyggnad som A550 Multiuse. Däcket är enkelt yttrycket byggt för alla vädertyper och förhållanden, vilket ska inkludera bra grepp på så väl vägen som på sandiga och lösa underlag.

  Dessutom ska den nya däcksammansättningen nu även ge bra greppförmåga på snö och is, och det även vid låga temperaturer, vilket sammantaget ska ge god prestanda under alla säsonger.

  På Sima blir det även världspremiär för det nya Alliancedäcket 585 som är framtaget för traktorgrävare samt kompakt- och teleskoplastare som arbetar på hårda underlag och lösa jordar, och där så väl väggreppet som det höga punkteringsmotståndet ska tryggas av stålbandet i konstruktionen.

  För transportändamål

  Dessutom kommer nu även lantbruksdäcket Alliance 389 VF i den nya storleken 800/60R32. Detta är en serie som är konstruerad speciellt för transportändamål, och med den nya storleken förväntas Alliance nu även fylla tomrummet för vissa tunga gödselspridare och stora trailerekipage där minimal markpackning är eftersträvansvärt.

  En fjärde, men ack så viktig nyhet, är också att däckkoncernen Alliance Tire Group nyligen har valt att införa en tioårig garanti på alla sina lantbrukdäck med stålbälte, och en sjuårig garanti på övriga lantbruksdäck från koncernen.

  Relaterade artiklar

  Läs mer om

  Till toppen