Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Teknik 4 december 2018

  179 traktorer skiljer ettan från tvåan

  Med en månad kvar av året skiljer det 179 registreringar mellan branschettan John Deere och branschtvåan Valtra. Sett till antalet inregistreringar har den totala traktormarknaden backat med 71 exemplar hittills i år.

   179 traktorer skiljer branschettan John Deere och branschtvåan Valtra.
  179 traktorer skiljer branschettan John Deere och branschtvåan Valtra. FOTO: John Deere

  Fendt 1050, med sina 14 ton och 517 hästkrafter, utgör fortfarande mycket ett litet marknadssegment. I effektklassen 451 hästkrafter och över har det totalt registrerats in tio exemplar i år.

  Det visar den senaste traktorstatistiken från Stregi. Valtra gjorde dock ett ryck och återtog återigen ledningen under den enskilda kalendermånaden, med en traktors marginal jämfört med John Deere.

  Mest populära är traktorer i effektklassen 248-300 hästkrafter. Av alla 2475 traktorer som har registrerats hittills i år ligger 362 inom effektintervallet. Under november var dock efterfrågan i effektintervallet 124-136 hästkrafter störst med 28 exemplar.

  Relaterade artiklar

  Kommentarer

  Genom att kommentera på Atl så godkänner du våra regler.

  Läs mer om

  Till toppen