Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Synpunkten 27 mars 2017

  Miljörörelsen fokuserar på helt fel saker

  Miljöorganisationerna borde uppmuntra lokal produktion och värna om odlingslandskapet. I stället gör de allt för att motarbeta näringslivet på landsbygden, skriver företrädare för Landsbygdspartiet oberoende.

  Detta är ett debattinlägg i ATL, lantbrukets affärstidning. Det betyder att innehållet är skribentens egen uppfattning. Läs mer om ATL:s publicistiska målsättning här!

  I stället för att arbeta med överkonsumtion, klimatproblem och det faktum att cirka ett hundratal flercelliga organismer i Sverige står nära randen för utrotning, satsar den samlade miljörörelsen i vårt land all sin energi på att bevara den inplanterade vargstammen.

  Vi importerar och transporterar i en omfattning som just nu håller på att förgöra vår planet. Grönsaker, frukt, bröd, kött, fisk, mjölk och annat transporteras runt utan tanke på att varje flygfrakt eller långtradarlass bidrar till den globala klimatkatastrofen. Vi är inne i en spiral som inte går att hejda. Hur ofta hör man miljörörelsen förfasa sig över detta?

  Miljörörelsen borde stå på barrikaden och uppmuntra lokal produktion, de borde värna odlingslandskapet, stödja fäbodbruket, rennäringen, jakten, fisket, bärplockningen och många fler grenar i den lokala produktionen av livsmedel. Om detta hör man inte ett ljud. Miljörörelsen

  • · har inget emot att vi rensar haven på fisk.
  • · sanktionerar rovdjursstammar som aldrig tidigare.
  • · tillåter att rennäringen, den kanske mest miljövänliga livsmedelsproducenten tvingas avstå 80 000 djur årligen till rovdjuren.
  • · avstår från att skörda älg, rådjur och andra djur ur vår Herres skafferi, en enorm tillgång för den som försöker använda så få importerade livsmedel som möjligt.
  • · hindrar, eller i bästa fall försvårar, animalisk produktion av alla slag.
  • · tar död på fåravel och fäbodbruk.
  • · säger ja till förbuskning av det svenska odlingslandskapet och nej till bevarande av unika växter och miljöer.
  • · säger ja till en östeuropeisk vargstam som kostar oss miljarder varje år.
  • · säger ja till försämrad livskvalitet och förklarar krig mot landsbygden.

  Vi i Landsbygdspartiet oberoende frågar undrar vem eller vilka som är de största tillskyndarna till denna miljövidriga galenskap. Man tror inte sina ögon och öron när man inser att det är landets miljöorganisationer, alla politiska partier och media. Man häpnar när de ändå har mage att för skattepengar åka flyg till miljökonferenser runt om i världen. Till vilken nytta, frågar man sig.

  För Landsbygdspartiet oberoende:

  Magnus Malmsten, Norrtälje

  Erika Sörengård, ordförande, Ervalla

  Tjern Inga Wall, Särna

  Pia-Maria Johansson, Nora

  Pierre Ländell, Horn

  Arne Gunnarsson, Strömsnäsbruk

  Hans Boström, Hallen

  Claes Littorin, Knutby

  Gunilla Fluur, Näsåker

  Cecilia Kähäri, Storfors

  Roger Stupis Andersson, Råneå

  Åsa Augustsson, Skara

  Tack!

  Ditt debattsvar är nu inskickat.

  Skicka in debattsvar

  Kommentarer

  Genom att kommentera på Atl så godkänner du våra regler.

  Till toppen