Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Synpunkten 12 juni 2017

  Har allt inflytande gått förlorat?

  EU ställer ständigt nya krav och de genomförs utan att folket får säga sitt. Vi kräver folkomröstningar om dessa viktiga förändringar, men det är inte tillräckligt. Det är hög tid att lämna Europeiska unionen, skriver företrädare för Landsbygdspartiet oberoende.

  Detta är ett debattinlägg i ATL, lantbrukets affärstidning. Det betyder att innehållet är skribentens egen uppfattning. Läs mer om ATL:s publicistiska målsättning här!

  Sveriges grundlag inleds med de mäktiga orden: ”All makt utgår från folket”. Och när nu allt bestämmande överförts till EU så har vårt bestämmande verkligen ”utgått”. Någon måste ha missförstått inledningsorden.

  Inte nog med att man missförstår – man genomför en statskupp i smyg. Utan någon som helst offentlig debatt så har riksdagen ändrat Grundlagen och tagit in texten att Sverige är en del av den Europeiska unionen. Förmodligen ett EU-krav för att låsa fast oss hårdare.

  Nu får vi reda på EU-kravet att vi senast 2025 ska ha bytt valuta och gått över till euro. Detta trots att vi har röstat för motsatsen. Smygövergången har påbörjats genom färgval och storlek på våra nya sedlar och mynt. Vad blir nästa steg? Att införa tyska eller franska som obligatoriskt språk? Engelska lär det åtminstone inte bli efter Brexit.

  Vid Landsbygdspartiet oberoendes årsmöte nyligen så antogs ett krav att denna typ av förändringar måste föregås av en folkomröstning. Men vad bryr sig EU om detta. Så länge vi är kvar i EU så finns bara kravet att vi ska foga oss.

  Därför ser vi ingen annan möjlighet än att följa Englands exempel. Ut ur EU – Swexit! Stöd oss vid valet 2018!

  Landsbygdspartiet oberoende LPo

  Erika Sörengård, ordförande Ervalla

  Arne Gunnarsson, Strömsnäsbruk

  Pierre Ländell, Horn

  Magnus Malmsten, Norrtälje

  Tjern Inga Wall, Särna

  Claes Littorin, Knutby

  Åke Karlsson, Kolmården

  Gunilla Fluur, Näsåker

  Cecilia Kähäri, Storfors

  Roger Stupis Andersson

  Tack!

  Ditt debattsvar är nu inskickat.

  Skicka in debattsvar

  Kommentarer

  Genom att kommentera på Atl så godkänner du våra regler.

  Till toppen