facebooktwittermail

Svenska stortävlingar för pullarna i sommar

I år satsar svensk traktorpulling på europeiska startfält och Bonde söker fru.

Det blir både kraftmätningar mellan Europas absolut starkaste maskiner och möjlighet att tävla själv med jordbrukstraktor i Svenska Traktorpullingklubbens regi under 2011.

Säsongen drar i gång i Lidköping i Västergötland fredag kväll den 20 maj med deltävling i eurocupklasserna prostock och modifierat 4?500 kilo plus SM-deltävling. Lördagen den 21 maj är det fritt inträde till 600 modifierat, farm stock och standardtraktorer.

-Nytt för i år är att man båda dagarna för en liten summa kan få testat effekten på kraftuttaget med dynamometer genom firman Ekotuning, säger tävlingsledare Leif Larsson.

Bilkrossning


Lördag kväll den 2 juli är det uppvisningstävling i Målilla i Småland. Dragplåster är monstertrucken Thor, som krossar bilar och husvagnar vid sidan av banan. Bönderna från tv-programmet Bonde söker fru tävlar med standardtraktorer.

-Det är min sambos idé, säger tävlingsledare Christian Rudén och skrattar.

Lördagen den 16 juli är det SM-deltävling på Bergby­banan utanför Uppsala i Uppland.

Kombinerat i Skåne


Lördag den 13 augusti och söndag den 14 augusti är det kombinerad SM-deltävling och europeisk stortävling i Ekeröd i Skåne. Eurocupklasserna 4 500 kilo modifierat och 950 kilo unlimited (minipulling) körs på söndagen.

Arrangören värmer upp med att anordna standardpulling och eventuellt farm stock söndagen den 15 maj.Tina Andersson