facebooktwittermail

Svenska köket marknadsförs i Danmark

Danskarnas smørrebrød, frikadeller och leverpastej får konkurrens. Nu ska det svenska köket marknadsföras på andra sidan Öresund.

Den 29 mars slår Sveriges ambassad, Exportrådet och Visit Sweden ett slag för svenska råvaror, mat och matupplevelser i Köpenhamn.

Evenemanget, som äger rum på svenska ambasaden, ingår i en långsiktig kampanj som Exportrådet driver i Danmark. Målet är att göra danskarna medvetna om det svenska köksbordets håvor.

Bjuder på smakprov


Landsbygdsminister Eskil Erlandsson kommer att tala om Sverige som matland. Region Skåne bjuder, i samarbete med Skånska matupplevelser, på en buffé med svenska smakupplevelser.

Svenska livsmedelsföretag, som Skånemejerier, Norrmejerier, Bjärefågel och Polarbröd, får möjlighet att marknadsföra och bjuda på sina produkter, enligt ett pressmeddelande från Exportrådet.

Robert Nilsson, tidigare årets kock, nordisk mästare och verksam i både Sverige och Danmark, kommer också att presentera sin bild av svensk mat. ATL.nu