facebooktwittermail

Hammar lämnar LRF Skogsägarna

Sven-Erik Hammar blir ansvarig för LRF:s internationella skogsfrågor inom EU. Han lämnar därmed uppdragen som vice ordförande i LRF och ordförande för LRF Skogsägarna.

Sven-Erik Hammar tillträder sin nya position i juli.
Sven-Erik Hammar tillträder sin nya position i juli. FOTO: LRF/MOSTPHOTOS

Skogen används mer och mer som ett slagträ i klimatdebatten inom EU, hävdar LRF:s förbundsordförande Palle Borgström. Därför måste Sveriges position i EU stärkas, menar han.

”Vi har fått jobba med flera brandkårsutryckningar för att förklara och försvara de svenska skogsägarnas positioner i Bryssel. Vi har därför behov av att kunna jobba mer proaktivt och långsiktigt med de skogliga frågorna inom EU. Nu skapar vi en sådan plattform”, säger Palle Borgström i ett presmeddelande.

Lämnar sina nuvarande uppdrag

Det nya internationella uppdraget innebär att Sven-Erik Hammar lämnar sina uppdrag som styrelseledamot och vice ordförande i LRF och ordförande för LRF Skogsägarna.

”Fossilfrihet, bioekonomi och äganderätt ligger mig varmt om hjärtat. Jag ser fram emot att kunna fokusera på att stärka den svenska skogliga positionen i Bryssel”, säger Sven-Erik Hammar i pressmeddelandet.

I juni kommer LRF:s Skogsägarna att rösta fram vem som tar Hammars ordförande position. Valberedningen föreslår Paul Christensson, tidigare regionordförande för LRF i Västra Götaland och styrelseledamot i skogskoncernen Södra.