facebooktwittermail d

Succé för ATL:s traktorsatsning på Instagram

I augusti lovade han att fylla till bristningsgränsen med traktorer, maskiner och motorer. Och som Kenneth Fransson levererat!

Kenneth Fransson gör succé på ATL:s Instagram med följarnas bilder från vardagen.
Kenneth Fransson gör succé på ATL:s Instagram med följarnas bilder från vardagen. FOTO: KENNETH FRANSSON

Du har skött ATL:s Instagram i en månad nu – hur känns det och hur har det gått?

– KANONKUL och det har gått fantastiskt bra! Vi har redan ökat antalet följare och framför allt har kanalens exponering skjutit i höjden som en raket. Nu når vi runt 20 000 konton i veckan. Det blir en spännande höst!

Följarna skickar dig massor av bilder – berätta!

– Jag uppmanar alla som vill skicka bilder eller klipp till mig. Det har kommit massor av roliga och häftiga bilder från följarnas arbetsdag på traktorn, tröskan och skogsmaskinen. Många berättade när de startade skörden 2020 och när de tröskade det sista. Så ska det vara!

Du följer ATL på Instagram HÄR!

Varför tror du att så många älskar och fascineras av traktorer? Varför gör du det?

– Traktorn har i alla tider varit lantbrukarens bäste vän. Tänk vilken revolution traktorn var på landsbygden på 1950-talet. Än i dag är en bra och hållbar traktor något alla beundrar. Själv gillar jag speciellt de traktorer som har gott om hästkrafter och brutal styrka så klart. De kan vara moderna men lika gärna veterantraktorer. Det är absolut ingen nackdel om de mullrar gott också.

Om du satte ihop din egen drömtraktor – det finns inga begränsningar – vad skulle den bestå av?

– Det skulle vara en 1970-talstraktor. Den skulle se ut som gjutjärnshingsten Volvo BM 814, ha John Deeres underbara 8-växlade powershiftlåda och dessutom amerikanska Steigers brutala dragkraft, haha!

Vad kommer du göra i höst och vad kommer följarna på ATL:s Instagram få se?

– Nu väntar jordbearbetning/höstsådd och jag kan redan nu lova härliga bilder på ATL:s Instagram. Du som läser det här måste skicka mig bild/klipp på vad du gör. Jag håller själv på och lägger nytt tak på min loge och ladugård så jag har gott om tid att titta på bilder och klipp medan jag jonglerar med takplåtarna.

KENNETH FRANSSON

Ålder: 65 år.

Bor: På en liten gård utanför Lindesberg norr om Örebro.

Gör: Pensionär som renoverar gården och frilansar med att skriva om maskiner.

I det här klippet från 2017 berättar Kenneth Fransson om en av alla sina favorittraktorer.