facebooktwittermail d

Stubbhult har huggits 13 gånger

Naturskyddsföreningen hävdade att man bara kalhuggit en gång. Fel, hävdar Skogsforum, som tagit fram ett antal avverkningsanmälningar på Naturskyddsföreningens fastighet Stubbhult i Småland.

– Vi hade stora diskussioner i styrelsen om det här och hoppas verkligen att vi inte ska behöva kalhugga fler gånger. Normalt sysslar vi bara med blädhuggning, om vi överhuvudtaget hugger.

Så sade ordföranden i Emådalens Naturskyddsförening Carl-Johan Ljungberg till ATL sedan Skogsforum avslöjat att föreningen kalhuggit tvärtemot sina principer.

Dokument bevisar motsatsen

Nu har Skogsforum tagit fram dokument, 13 avverkningsanmälningar, som Naturskyddsföreningen lämnat in sedan man fick fastigheten år 2000.

Enligt Skogsforum har 45 procent av den avverkningsbara gammelskogen avverkats på 15 år. 20 hektar och 4 800 kubikmeter virke har huggits.

– Skogen ser ur som en vanlig småländsk utpräglad produktionsskog, säger Torbjörn Johnsen, som tillsammans med Fredrik Reuter driver sajten Skogsforum.

De hävdar ju att de bara kalhuggit en gång!?

– Nej det stämmer inte. Alla avverkningsanmälningarna är avverkade, säger Torbjörn Johnsen.

Beläggen för avverkningarna redovisas på Skogsforums sajt

Ordföranden Carl-Johan Ljungberg vill inte bli intervjuad av ATL igen utan hänvisar till en ledamot i styrelsen, som inte har gått att nå.

LÄS OCKSÅ Naturskyddsföreningens skogar granskas