facebooktwittermail

Stort intresse för skogssajt

Nästan 1 000 besökare på en dag och som mest 500 annonser. Internetsajten skogsfast.se har på kort tid fått bra respons från både köpare och säljare av skogsfastigheter.

- Jag visste att det fanns ett stort intresse men att genomslagskraften skulle vara så stor på kort tid, det förvånar mig, säger internetsidans grundare Jon Hillgren.

"Snabbare än jag trodde"


I slutet av oktober förra året lanserades internetplatsen för skogsfastigheter. Sajten riktar sig till köpare, privata säljare och mäklare. Jon Hillgren tycker att satsningen gått som han tänkt sig.

- Det har kanske gått snabbare än vad jag trodde. Sajten har till exempel haft cirka 1 000 besökare på en dag, säger han.

På internetsidan har det som mest funnits närmare 500 fastighetsannonser, det var i slutet av oktober och början av november förra året.

- Under vintern är det svårt att besöka fastigheterna och då blir det lågsäsong på marknaden. Men nu börjar det bli vår och då ökar antalet annonser, förklarar Jon Hillgren.

Offentliga auktioner


Av de fastighetsannonser som läggs ut på sajten är det en del som brukar skapa mer intresse än andra. Jon Hillgren nämner bland annat offentliga auktioner och skogsfastigheter som ligger i närheten av storstadsområden.

- Men det speglar kanske hur folk bor och det finns inte många skogsfastigheter i till exempel Stockholmsområdet, säger han.

Sedan internetsidan öppnades har Jon Hillgren fortlöpande tagit emot tips på förbättringar. En del av förslagen har genomförts medan andra väntar på att förverkligas.

Viktigt att jämföra


- Det är till exempel många som efterfrågat en kartfunktion. Inom kort kommer det att bli tydligare i vilket län och kommun som en fastighet ligger, säger han.

Vilka är dina personliga tips till den som funderar på att köpa en skogsfastighet?

- Att se sig omkring och jämföra. I slutändan kan det också vara bra att kontakta en mäklare, där kan man till exempel få goda råd men även vara med på en spekulantlista, många fastigheter kommer inte ut på den öppna marknaden, säger Jon Hillgren. Maria Engström