facebooktwittermail d

Större fronttank och Väderstad satsar digitalt

Efter en uppsjö av negativa coronanyheter står det nu klart att Europas fordonsindustri sakta öppnar igen. Dessutom: Amazones fronttankar växer i storlek och Claas drar i gång produktionen igen. Här är veckans tekniknyheter.

Väderstad flyttar sina såmaskinsutbildningar online – bland annat de årliga Rapidkurserna.
Väderstad flyttar sina såmaskinsutbildningar online – bland annat de årliga Rapidkurserna. FOTO: MOSTPHOTOS

Väderstad satsar på digitala kurser

I spåren av coronapandemin har Väderstad valt att flytta ut flera av sina såmaskinsutbildningar på nätet. Dokumentationen, som både består av filmer och texter, omfattar bland annat de årliga Rapid-kurserna, som hittills har lockats över hundra deltagare online.

Claas i gång igen

Europeisk fordonsindustri har sakta börjat komma i gång igen i spåren av coronakrisen som orsakat en tillfällig brist på viktiga komponenter.

Bland annat har Claas återstartat produktionen av skördetröskor och traktorer i Harsewinkel, Tyskland, Le Mans i Frankrike och Törökszentmiklós i Ungern. I Harsewinkel har produktionen varit starkt påverkad av stopp och driftsstörningar sedan mitten av mars.

Amazones FT 1502 rymmer 1 500 liter.
Amazones FT 1502 rymmer 1 500 liter. FOTO: AMAZONE

Ny större fronttank

FT 1502 är en ny större fronttank från Amazone, som i den här modellen har utökats till 1 500 liter. Fronttanken som kan beställas till de burna sprutorna UF 1602 och UF 2002, ska i det största alternativet ge en total vätskevolym på upp till 3 500 liter. Det ska i sin tur göra ekipaget till ett prisvärt alternativ för den som också överväger en självgående spruta.

Bland tillvalen märks bland annat flödesregleringen Flow Control+, som är byggd för att integrera fronttanken med växtskyddssprutan till hundra procent. Överföringen i varje riktning blir då upp till 200 liter per minut, och sprutvätskan ska alltid vara homogent blandad i båda behållarna.

Allt regleras i det här fallet via isobus-monitorn som styr vätskekretsloppet automatiskt, så att viktfördelningen alltid blir optimal. Men vill man kan fronttanken även styras manuellt, om man exempelvis vill använda den som en extra vattenbehållare.