facebooktwittermail d

Stormar skapar sug efter skog

Stormarna Gudrun och Per skapade förödelse, men nu visar det sig att skog blivit alltmer eftertraktat och priserna ökar,

Det är i Halland som skogen blivit ett allt hetare objekt att investera i. Flera placerare har nu fått upp ögonen för att lägga pengarna på skog, skriver P4 Halland.

Under de senaste 50 åren ska priserna ha fördubblats vart tionde år berättar Ulf Lindahl, fastighetsmäklare på LRF konsult i Halland, till P4 Halland. Enligt Ulf Lindahl är det all rapportering om skogen efter stormarna som ligger bakom det nya suget efter skog.

Mäklarna har överraskats av uppsvinget för skog och fler köpare verkar vara nya på marknaden. Det finns tre typer av köpare.

– Förstagångsköparen, som köper mindre skogsfastigheter för att det är bra placering. Den andra kategorin är de som har skog sen tidigare och köper till. Och den tredje är de som har billiga pengar, säger Ulf Lindahl till P4 Halland.

Läs mer: Stormen Gudrun – 10 år efter

Ett problem med de nya köparna kan vara att alltför många blir cityskogsägare med syfte att enbart placera pengar. Det kan i värsta fall spä på avfolkningen av landsbygden, skriver P4 Halland.