facebooktwittermail

Storbrand på gård under kontroll

En kraftig brand har rasat på en gård utanför Vingåker på lördagen. På kvällen meddelade räddningstjänsten att branden är under kontroll.

En kraftig brand bröt ut på en gård utanför Vingåker på lördagen.
En kraftig brand bröt ut på en gård utanför Vingåker på lördagen. FOTO: PONTUS STENBERG/TT

– Det börjar se riktigt bra ut. Vi håller på att avveckla. Vi kommer att ha en mindre styrka på plats under natten för efterbevakning, säger Ulf Asplund, operatör vid räddningstjänsten, vid 21-tiden.

Branden bröt ut i en ladugård på eftermiddagen och spred sig sedan vidare till andra byggnader och till ett stort sädesfält.

Två helikoptrar från Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) vattenbombade fältet. Dessutom ställde lantbrukare i trakten upp och hjälpte till i släckningsarbetet.

Tidigare på kvällen fanns en risk för att branden skulle spridas till ett intilliggande magasin.

– Nu är allting under kontroll, säger Ulf Asplund.

Nyfikna människor försvårade

Två ladugårdar totalförstördes i branden. Dessutom har andra byggnader påverkats, men det är oklart i vilken omfattning.

Många nyfikna kom till platsen under branden och polisen hade flera enheter på plats för att hjälpa räddningstjänsten att komma fram med fordonen.

Inga människor eller djur har kommit till skada. Men det ska ha funnits bland annat maskiner och spannmål i byggnaderna.

– Mycket tyder på att branden har uppstått i en spannmålstork, säger Lars-Göran Nilseryd, vakthavande befäl vid polisen, till Katrineholms-Kuriren.

Läs mer: Kraftig brand på gård utanför Vingåker 

Läs också: 

Stora skador efter bränderna i Skåne

Andra branden på tre veckor – på en och samma gård