facebooktwittermail

Massor av klagomål mot vinterväghållningen i Stockholm

Under bara några dagar har Stockholm stad fått in över 1 500 klagomål på vinterväghållningen. Samtidigt pågår en upphandling av snöröjningen för kommande säsonger.

Totalt har 1 557 klagomål kommit in till trafikkontoret gällande vinterväghållningen i Stockholm. Arkivbild.
Totalt har 1 557 klagomål kommit in till trafikkontoret gällande vinterväghållningen i Stockholm. Arkivbild. FOTO: MOSTPHOTOS

Som ATL tidigare berättat har många stockholmare varit kritiska till snöröjningen i staden. Senaste veckan bjöd på ett isigt väder vilket gjorde att trafikkontoret i Stockholm har fått massor av klagomål och anmälningar om vinterväghållningen.

Bara mellan onsdagen och fredagen förra veckan inkom över 1 200 anmälningar till kontoret. Totalt har 1 557 klagomål kommit in.

Låter isen ligga

Huvudstaden fick svårt med vinterväghållningen efter att regn som följdes upp av kyla drog in över Stockholm i mitten av förra veckan. Isen har sedan legat kvar på trottoarer och gångvägar i staden, vilket upprört många gående i staden.

Nu meddelar dock Stockholms stad att man kommer att låta isen ligga kvar.

– Vi tar inte bort is från gångbanorna men lägger på ny sand regelbundet eftersom den kan rulla bort till viss del när många människor går på gångbanan, säger trafikkontorets pressekreterare Malinda Flodman till SVT Stockholm.

Upphandling inför nästa år pågår

Just nu pågår en upphandling om vinterväghållningen inför kommande år i Stockholm. Där menar nu trafikborgarrådet att man kommer ställa högre krav på halkfria trottoarer och gångvägar, rapporterar tidningen Mitt i.

Den nya entreprenören kommer i sådana fall ta över först till säsongen 2020-2021.