facebooktwittermail d

Spänning i traktortoppen

Det är en solklar etta i statistiken för traktorregistreringar i år, men kampen om andraplatsen har aldrig varit så spännande.

John Deere solklar etta i statistiken för traktorregistreringar i år.
John Deere solklar etta i statistiken för traktorregistreringar i år. FOTO: JOHN DEERE

Nyregistreringarna av traktorer under de första två månaderna har varit något avvaktande. John Deere har intagit en solklar förstaplats i registreringsstatistiken under januari och februari med 94 nyregistrerade maskiner över tre ton vilket är exakt samma som de första två månaderna förra året.

Kamp om andraplatsen

Mera spännande blir det när andraplatsen ska utses. Valtra har gjort ett stort tapp och hamnar på 47 nyregistreringar. Samtidigt håller Massey Ferguson ungefär samma nivå som i fjol och hamnar också på 47 registreringar. Årets raket blir New Holland som under januari och februari i år har registrerat nästan dubbel så många som samma period i fjol och hamnar bara två traktorer efter Valtra och Massey Ferguson, vilket bäddar för en spännande fortsättning.

Färre registrerade

Deutz-Fahr går bra och även Fendt ökar något, vilket innebär att de båda ligger före Case IH som återfinns först på sjunde plats.

Totalt registrerades 325 nya traktorer över tre ton under januari och februari, vilket är ett 20-tal färre än samma period förra året.

Registreringen av traktorer under tre ton har minskat med 26 procent. Här är det Kubota som tar ledningen med sju registreringar, en halvering jämfört med förra året.

Läs mer:

Traktorprotest - Hans ägor delas mitt itu av E22

Långt kvar till Teslatraktor rullar ut på marknaden

Årets maskin på sima

FILM: Eltraktorn var en besvikelse

Stulen traktor åter via Facebook