facebooktwittermail

Efter 15 år pausar de vallfröodlingen

Riskerna i vallfröodlingen är för stora i förhållande till lönsamheten, tycker Karola och Peter Reuterström som nu ger upp odlingen så länge villkoren inte blir bättre.

Karola och Peter Reuterström på Stora Lövhulta gård brukar totalt 980 hektar utanför Eskilstuna, Södermanland. De senaste 15 åren har de odlat arter som timotej, ängssvingel, rödsvingel, rödklöver och engelskt rajgräs på 30 till 80 hektar lite anpassat efter fröföretagens årliga behov men nu tar de paus från vallfröodlingen så länge villkoren inte blir bättre.
Karola och Peter Reuterström på Stora Lövhulta gård brukar totalt 980 hektar utanför Eskilstuna, Södermanland. De senaste 15 åren har de odlat arter som timotej, ängssvingel, rödsvingel, rödklöver och engelskt rajgräs på 30 till 80 hektar lite anpassat efter fröföretagens årliga behov men nu tar de paus från vallfröodlingen så länge villkoren inte blir bättre. FOTO: CECILIA PERSSON

De driver Stora Lövhulta gård med växtodling på 980 hektar utanför Eskilstuna i Södermanland. De senaste 15 åren har de nästan varje år odlat vallfrö med arter som timotej, ängssvingel, rödsvingel, rödklöver och engelskt rajgräs på 30 till 80 hektar, lite anpassat efter fröföretagens årliga behov.