facebooktwittermail d

Sköt skogen i mobilen

Bokföring, analys, bokslut och deklaration för skogen i mobilen. Men dessutom personlig rådgivning. Det ingår i LRF Konsults nya tjänstepaket Digital Skogsägare som ska underlätta skogsägandet.

I dag lanserar LRF Konsult sitt nya tjänstepaket Digital Skogsägare.

Till ett fast pris, 399 kronor per månad, få man ett paket med bokföring, bokslut och deklaration samt specialanpassade rapporter, alltihopa i mobilen.

– Systemet är lika enkelt att sköta som en mobil bankapp och man har tillgång till siffrorna dygnet runt, säger Katarina Hedström Klarin, vd på LRF Konsult.

Kräver utbildning

I paketet ingår också viss utbildning i hur man kommer i gång, tillgång till telefonsupport för enklare frågor samt kvalificerad rådgivning vid ett fysiskt möte.

– Det kan vara bra att ta ut till exempel under hösten med en skatterådgivare innan man stänger året. I grundavgiften ingår 1,5 timme rådgivning per år, vilket brukar räcka för en skattegenomgång och skogsekonomisk rådgivning. I annat fall kan man köpa till mer rådgivningstid.

Är det inte risk att man betalar för mer än man behöver genom att allt ligger i ett paket?

– Det får man naturligtvis bedöma själv som kund. Men paketet är väldigt prispressat och ställer också krav på oss att jobba effektivt. Samtidigt vill vi medverka till att digitaliseringen i samhället också kommer skogsägarna till god genom snabbare, billigare och mer effektiva lösningar.