facebooktwittermail d

Skogstokig pizza tog priset

Vilt på pizzan visade sig vara rena framgångsreceptet för Tony Gerasovski från Nyköping. Han har utsetts till 2011 års svenska pizzamästare med sin skapelse "Hjort är gjort".

- Jättekul. Jag har lagt ner mycket tid, tanke och föreberedelse på pizzan, säger den 25-årige pizzabagaren, som till vardags jobbar på pizzeria Fasana, i ett pressmeddelande.

- Kanske tilltalade det juryn att det finns en röd tråd genom hela arbetet, nämligen skogen och jakten. Pizzan är utformad för jägaren, som är ute i skogen och jagar.

"Vild utmaning"


Tony Gerasovski korades på onsdagen vid årets Fastfood och Restaurangexpo på Kistamässan i Stockholm.

"Med professionalism, glädje och engagemang vågar årets svenska pizzamästare anta en vild utmaning och kombinerar fantasifullt råvaror och smaker som ger smaklökarna en stor, ''skogstokig'' upplevelse och tillfredsställelse", lyder juryns motivering.

Pizzan består av en botten på flera sorters mjöl med en tomatsås som är ett långkok på pelatitomater, socker, lök, vitlök, oregano, basilika, salt och peppar.

Honung och ingefära


Osten är en kombination av Arla Riddarfilé och Arla Red Label Mozzarella. Toppingen utgörs av hängmörad kronhjort från Rällinge skog i Södermanland som marinerats i honung och ingefära.

Pizzan toppas med blancherad palsternacka i vit balsamico, skogssvamp, soltorkade tranbär, sörmländska lingon och avslutas med mangold och rödbasilika.

Pizza-SM är en årlig återkommande tävling för professionella pizzabagare, som arrangeras av tidningen Fast Food.ATL.nu