facebooktwittermail

Vd-byte på Eco Log

Anders Gustafson slutar som vd för skogsmaskinstillverkaren Eco Log efter brist på samsyn med styrelsen om bolagets framtid.

Anders Gustafson, vd Eco Log.
Anders Gustafson slutar som vd för skogsmaskinstillverkaren Eco Log vid årsskiftet. FOTO: ECO LOG

I april 2018 tog Anders Gustafson över som vd för Eco Log. Han hade då bland annat varit försäljnings- och marknadschef på Korsnäs. Nu lämnar han posten sedan han och styrelsen inte har samma långsiktiga syn få företagets framtid.

– Det handlar inte om några stora skillnader, men jag kan inte gå in på hur den diskussionen har förts eller några detaljer. Vi har i alla fall kommit fram till att det här blir den bästa lösningen och jag kommer att jobba kvar tills årsskiftet i bästa samförstånd med styrelsen och med företagets bästa som mål, säger Anders Gustafson.

Under hans tid på Eco Log har samgåenden skett med Gremo AB som tillverkar mindre skogsmaskiner och SP Maskiner som tillverkar skördeaggregat.

”Spännande uppdrag”

Anders Gustafson ersätts, i alla fall interimistiskt, av Niklas Jonsson som har lång erfarenhet av tillverkningsindustrin där han bland annat varit vd på ett flertal företag.

– Det är ett spännande uppdrag och jag gillar att komma hem på kvällarna och vara svart under naglarna, så det passar mig bra. Men det är bara min andra operativa dag så jag kommer att ägna ett bra tag åt att lyssna, lära, fråga och analysera.

Men det är inget förvaltande uppdrag han har fått av styrelsen.

– Jag har fått tydliga direktiv av styrelsen på den punkten.

Fokus framåt blir nu att bygga vidare på det arbetet och utveckla hela koncernen med inriktning på lönsamhet och tillväxt, uppger Eco Log Groups styrelseordförande Christer Simrén i ett pressmeddelande.