Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Skog 9 september

  Ytterligare satsning på KL-trä av Stora Enso

  Stora Enso bygger en ny produktionslinje för KL-trä i Ždírec, Tjeckien, vilket ökar företagets sammanlagda produktionskapacitet med nästan 50 procent.

   Stora Enso investerar drygt 800 miljoner kronor i en produktionsanläggning för 120 000 kubikmeter KL-trä i Tjeckien.
  Stora Enso investerar drygt 800 miljoner kronor i en produktionsanläggning för 120 000 kubikmeter KL-trä i Tjeckien. FOTO: Stora Enso

  Stora Enso bygger ytterligare en produktionslinje för KL-trä, denna gång i anslutning till sitt sågverk i Ždírec, Tjeckien. Investeringen uppgår till cirka 820 miljoner kronor, bygget inleds under första kvartalet nästa år och ska stå klart sista kvartalet 2022. Anläggningen får efter inkörning en årlig produktionskapacitet på 120 000 kubikmeter.

  Ökar nästan 50 procent

  Idag har Stora Enso tre produktionsanläggningar för KL-trä med en total kapacitet av 270 000 kubikmeter. Av det står fabriken i Gruvön, som invigdes så sent som i fjol, för 100 000 kubikmeter, resten produceras i Ybbs respektive Bad St. Leonhard, bägge i Österrike.

  Sågverket i Ždírec har en produktionskapacitet på 580 000 kubikmeter sågad vara och 442 anställda, och investeringen i den nya linjen för KL-trä beräknas ge en ökning med cirka 110 heltidstjänster.

  Relaterade artiklar

  Läs mer om

  Till toppen