Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Skog 19 juni 2019

  Vittne i jaktbrottshärva backar

  Ett huvudvittne i den härva om misstänkta jaktbrott i Västmanland som uppdagades i fjol har dragit tillbaka sitt vittnesmål, rapporterar Aftonbladet.

   Flera personer misstänks ha dödat varg och lodjur illegalt i jaktbrottshärvan i Västmanland. Arkivbild.
  Flera personer misstänks ha dödat varg och lodjur illegalt i jaktbrottshärvan i Västmanland. Arkivbild. FOTO: Heiko Junge/NTB Scanpix/TT

  Kvinnan, som är anhörig till en av de fem utpekade jägarna, säger sig ha förfalskat bevis genom att preparera en färsklump med gift och sedan lämnat den till polis, och påstått att den utpekade använt den förgiftade färsen i jakten.

  ”Men den har aldrig legat ute i naturen och det har heller aldrig varit tanken”, skriver nu kvinnan i ett brev till åklagaren.

  Kvinnan påstår att hon mådde psykiskt dåligt och därför hittade på allt.

  ”Den enkla sanningen är att jag själv insett vad jag gjort och försöker göra allt som står i min makt att reparera detta även om det jag gjort är oförlåtligt”, skriver hon.

  Utredare frågar sig däremot om hon blivit utsatt för påtryckningar och därför tagit tillbaka sina uppgifter, enligt Aftonbladet. Åklagare utesluter inte åtal mot kvinnan.

  Relaterade artiklar

  Till toppen