Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Skog 26 augusti

  Virkespriserna fortsätter falla

  För fjärde kvartalet i rad fortsatte massavedspriserna att falla under våren och försommaren. Timmerpriserna har samtidigt varit på väg nedåt sex kvartal i rad.

   Norra Sverige har klarat det senaste årets prisfall bäst, med en nedgång på 4 procent för massaveden och 2 procent för timret.
  Norra Sverige har klarat det senaste årets prisfall bäst, med en nedgång på 4 procent för massaveden och 2 procent för timret. FOTO: Marie Henningsson

  Nedgången för virkespriserna fortsatte under årets andra kvartal. Det visar ny statistik från Skogsstyrelsen. Jämfört med ett år tidigare hade priset på massaved minskat med 11,5 procent medan priset på timmer gått ned med 8,6 procent.

  Störst har fallet varit i region Mellan där massavedspriset gått ned med 14,2 procent och timret med 10,6 procent. I region Syd var nedgången för massaved 11,4 procent medan timret gick ned 9,8 procent.

  I region Norr har priserna stått emot fallet bäst. Där har massaveden bara gått ned med 4,1 procent och timret med 1,7 procent.

  Skogsstyrelsens prisstatistik bygger på leveransvirke, som står för runt 10 procent av den totala avverkningsvolymen, betalning enligt prislistor och tar inte hänsyn till värdeförändringar på grund av inflation.

  Relaterade artiklar

  Till toppen