Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Skog 1 mars 2018

  Virkesbörsen tar in 10 miljoner för att växa mer

  Den digitala handelsplatsen Virkesbörsen får in 10 miljoner kronor från riskkapitalbolaget Backing Minds.

   Virkesbörsen medarbetare, översta raden, från vänster: Caroline Brande, Per Hedberg, Fredrik Johansson och Pascal Chatterjee. Nedersta raden: Sven Wird, Adam Aljaraidah och Fredrik Stockman.
  Virkesbörsen medarbetare, översta raden, från vänster: Caroline Brande, Per Hedberg, Fredrik Johansson och Pascal Chatterjee. Nedersta raden: Sven Wird, Adam Aljaraidah och Fredrik Stockman. FOTO: privat

  Virkesbörsen tar in 10 miljoner kronor för fortsatt tillväxt. Bakom investeringen står riskkapitalbolaget Backing Minds som grundats av e-handelsprofilerna Susanne Najafi och Sara Wimmercranz.

  – Det här är otroligt stort för oss. Vi har på kort tid lyckats växa fort och med det här tillskottet kan vi ta fram nya tekniska lösningar och vårt team kan växa, säger Adam Aljaraidah, VD och medgrundare av Virkesbörsen.

  ”Gynnar alla aktörer”

  Den svenska virkesmarknaden omsätter cirka 30 miljarder kronor och utgör basen för den svenska skogsindustrin. Virkesbörsen startades för att öka transparensen för skogsägarna som ska sälja sitt virke, och för att öka effektiviteten i inköpen för köparna.

  – Virkesbörsen gynnar alla aktörer på marknaden.

  Backing Minds är ett riskkapitalbolag som grundades 2016 av entreprenörerna Susanne Najafi och Sara Wimmercranzpre. Bolagets mål är att identifiera entreprenörer utanför de homogena nätverk där en stor del av riskkapitalet förblir. Backing Minds har uppmärksammat att det finns stor potential för den som vill hjälpa till att digitalisera skogsindustrin, för att förenkla och förbättra processer. Investerare i fonden är bland andra H&M:s Karl-Johan Persson, Lundberg-imperiets arvtagare Katarina Martinsson, Cristina Stenbeck, Claes Dahlbäck, Bonnierfamiljen och Stenafamiljen.

  ”Saknar motstycke i Sverige”

  – Digitaliseringen erbjuder väldigt spännande möjligheter för skogsindustrin men tyvärr är det få investerare som förstått potentialen. Därför är vi väldigt glada över att få in Backing Minds. De bidrar med den kunskap och erfarenhet vi saknar, samt ett blytungt nätverk som saknar motstycke i Sverige, avslutar Adam Aljaraidah.

  LÄS MER: Kyrkan provar ny försäljningskanal LÄS MER: Virkesbörsens finansiär häktad för insiderbrottLÄS MER: Näthandel ska effektivisera virkesmarknadenLÄS MER: Virkesbörsen nysatsar

  Virkesbörsen

  Den digitala marknadsplatsen Virkesbörsen lanserades i juni 2017. Genom att annonsera ut gallringar och slutavverkningar på Virkesbörsen kan skogsägare nå alla intresserade köpare.

  Bolaget grundades av Per Hedberg och Adam Aljaraiah, ingår i inkubatorn Science Park i Jönköping men har också kontor i Stockholm.

  Relaterade artiklar

  Till toppen