Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Skog 15 april 2017

  Vinnarhus i trä byggs i Göteborg

  Samarbetena Riksbyggen/Sweco och HSB/Case Studio, har vunnit en tävling om att få bygga varsitt flerfamiljshus av trä i Göteborg.

   Visionsbild för träkvarteret i Göteborg.
  Visionsbild för träkvarteret i Göteborg. FOTO: Kristian Schling

  Med traditionellt hantverk och senaste trähustekniken vill man fokusera på hållbarhet och innovation.

  ”Det har varit ett stort intresse för tävlingen och det har varit hård konkurrens om uppdraget. Det ska bli riktigt spännande att se hur dessa två förslag bidrar till områdets utveckling samt inspirerar branschen till fler innovativa trähus i Göteborg”, säger Martin Öbo, fastighetsdirektör för Göteborgs Stad i ett pressmeddelande.

  Tävlingen som utlystes av fastighetsnämnden i november 2016, gällde två kvarter, ett med 89 hyresrätter och ett med 45 bostadsrätter. Riksbyggen och Sweco vann bostadsrättskvarteret och HSB tillsammans med Case Studio, vann hyresrättskvarteret.

  Det vinnande förslaget är, förutom byggt i trä, beskaffat med odlingsmöjligheter och solceller på taket och i växthus på gården.

  ”Juryn för tävlingen har bestått av representanter från Göteborgs Stad där fastighetskontoret, stadsbyggnadskontoret och stadsdelsförvaltningen Centrum deltagit. Juryn har även haft med en extern konsult vars spetskompetens är hållbar utveckling.” Skriver Riksbyggen i ett pressmeddelande.

  Relaterade artiklar

  Till toppen