Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Skog 28 mars 2019

  Vida byter VD

  Santhe Dahl går från posten som VD till att bli styrelseordförande för Vida. Ny VD blir Måns Johansson.

   Efter mer än 40 år på Vida, varav endast ett år med förlust, avgår Santhe Dahl som VD för att i stället bli arbetande styrelseordförande.
  Bild 1/2 Efter mer än 40 år på Vida, varav endast ett år med förlust, avgår Santhe Dahl som VD för att i stället bli arbetande styrelseordförande. FOTO: anders andersson
   Ny VD för Vida blir Måns Johansson som började sin bana på företaget i produktionen i mitten på 1990-talet. Arkivbild.
  Bild 2/2 Ny VD för Vida blir Måns Johansson som började sin bana på företaget i produktionen i mitten på 1990-talet. Arkivbild. FOTO: Ulf Aronsson

  Redan i höstas när det stod klart att kanadensiska Canfor skulle köpa 70 procent av sågverksföretaget Vida flaggade VD Santhe Dahl för förestående förändringar i företagsledningen. Och nu är det dags.

  ”Efter mer än 40 år i Vida kommer jag nu att sluta som koncernchef och istället börja som arbetande styrelseordförande. Jag kommer även i fortsättningen att sitta som ordförande i koncernens dotterbolags styrelser. Jag kommer även att jobba med strategiska utvecklingsfrågor, upphandlingar, förvärv, centrala virkesupphandlingar med mera”, säger Santhe Dahl i ett pressmeddelande.

  Utmaning

  Ny VD och koncernchef blir Måns Johansson, tidigare VD för försäljningsbolaget Vida Wood.

  ”Självklart är det en stor utmaning att ta över efter Santhe och hans många framgångsrika år som chef för Vida. Men med all kunskap som finns bland alla medarbetare och det faktum att Santhe blir kvar som arbetande styrelseordförande känner jag mig trygg och framför allt stolt att ta mig an denna uppgift. Det är en möjlighet jag inte kunde föreställa mig när jag började som produktionsplanerings-assistent till Börje Karlsson i Vislanda 1997, efter ett par år i produktion och på praktik”, säger Måns Johansson.

  Ny VD för Vida Wood blir Karl-Johan Löwenadler, som länge arbetat som säljare på Vida, och Erik Dahl blir ny vice koncernchef.

  Relaterade artiklar

  Till toppen