Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Skog 7 mars 2016

  "Vi har tagit fler hyggen"

  Naturskyddsföreningen medger att man kalhuggit flera gånger på sin fastighet Stubbhult. "Skogen är ganska trivial", säger Roy Andersson i styrelsen.

  Ordföranden i Emådalens Naturskyddsföreningen uppgav till ATL att man bara kalhuggit en gång. Men det stämmer inte.

  – Det är under hans tid som ordförande, ser man längre tillbaka har vi tagit fler hyggen, det har vi gjort, säger styrelseledamoten Roy Andersson.

  16,6 procent skyddad

  Han pekar dock på att 16,6 procent av arealen har ett skydd, i form av frivilligt skydd, biotopskydd eller naturvårdsavtal.

  – Och det är mer än vad en vanlig bonde skyddar. Vi tycker nog att det sköts på ett naturvårdsvänligare sätt än skogarna i gemen inom det enskilda skogsbruket i Hultsfreds kommun.

  "Fördärvar tallen"

  Skogsforum har också konstaterat att föreningen planterat gran på tallmark, och det förklarar Roy Andersson med problemet med betande älgar.

  – Det vilda äter upp och fördärvar tallen. Men nu tycks älgstammen ha kulminerat och då finns det förutsättningar förr mer tall.

  LÄS MER: Stubbhult har huggits tretton gånger

  Relaterade artiklar

  Till toppen