Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Skog 18 februari 2017

  Varnar för konkurser inom vindkraften

  Nu varnas för konkurser i vindkraftsbranschen i takt med att priserna på elcertifikat fortsätter att rasa.

  Under veckan nådde priset på certifikaten en ny bottennivå med 39 kronor. Det handlar om en historiskt låg nivå rapporterar TT och citerar Dagens Industri:

  – Jag skulle inte bli förvånad om vi får se flera vindkraftsbolag gå i konkurs den närmsta framtiden, säger Christian Holtz, energiexpert på teknikkonsulten Sweco, till Dagens Industri.

  Han pekar också på att de senaste månadernas fall för priserna på elcertifikaten är den mest dramatiska nedgången hittills.

  Flera banker som Swedbank och Nordea oroas också över nedgången och uppmanar politiker att agera. Enligt Dagens Industri har omkring 90 miljarder kronor investerats i utbyggnaden av den svenska vindkraften.

  Omkring 90 miljarder har investerats i utbyggnaden av den svenska vindkraften. Men tidigare i år konstaterades att investeringarna minskat till en rekordlåg nivå jämfört med de sex senaste åren.

  – Marknaden är i ett krisläge därför att ersättningen är så låg, sade Charlotte Unger Larson, vd på branschorganisationen Svensk Vindenergi, till TT då.

  Relaterade artiklar

  Till toppen