Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Skog 31 augusti 2018

  Valbevakningen påverkades av torkan

  Sommarens brinnande skogar och brända fält gav utrymme till andra ämnen i den politiska mediebevakningen, visar Ekots Mediemätaren.

   Arkivbild.
  Arkivbild. FOTO: Martin Orvik

  Mediemätaren, som Sifo gör åt Ekot, går igenom de tidningar och etermedier som har störst räckvidd, plus omnämnanden på sociala medier och Google-sökningar, för att kartlägga vilka nyheter med partipolitiskt innehåll som tar mest plats i nyhetsflödet.

  I undersökningen som gjordes mellan mitten av juni och mitten av augusti i år fick ämnen med koppling till skogsbränderna och torkan stort utrymme. Det handlar bland annat om politikområden som försvar och beredskap, miljö, klimat och jordbruk. Tjugo procent av toppnyheterna i riksmedier rörde torkan och bränderna.

  Opinionsmässigt har de två partierna med grön profil, Centern och Miljöpartiet, gått upp något i mätningarna. Men deras partiledare fick inte mer plats i medierna, enligt Mediemätaren.

  LÄS OCKSÅ: Torkan som tog över valetLÄS OCKSÅ: Alliansen: Inrätta nationell krisfond

  Relaterade artiklar

  Läs mer om

  Till toppen