Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Skog 13 november 2019

  Ursprungsbefolkning uppmanar till importstopp

  Representanter för Brasiliens ursprungsbefolkning vill att EU ställer högre krav på att landet skyddar ekosystem och människor, skriver nyhetstjänsten IEG Policy.

   Representanter för Brasiliens ursprungsbefolkning litar inte på att Mercosuravtalet i dess nuvarande form skyddar landets ekosystem, som den atlantiska regnskogen där denna bild är tagen, från exploatering.
  Representanter för Brasiliens ursprungsbefolkning litar inte på att Mercosuravtalet i dess nuvarande form skyddar landets ekosystem, som den atlantiska regnskogen där denna bild är tagen, från exploatering. FOTO: Ann Lindén

  Villkoren som sätts i avtalet mellan EU och Mercosurländerna är inte skarpa nog, anser den delegation med representanter för Brasiliens ursprungsbefolkning som nyligen besökte Bryssel. Brasilien måste garantera att ekosystem skyddas och ursprungsbefolkningens rättigheter respekteras, säger Dinaman Tuxá till nyhetstjänsten IEG Policy. Delegationen vill också se ett system för spårbarhet innan avtalet ratificeras. Med ett sådant kan produkter som bidrar till avskogning eller orättvisor stoppas från att nå EU:s inre marknad, anser de.

  Relaterade artiklar

  Läs mer om

  Till toppen