Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Skog 20 januari 2017

  Unik skogsfastighet i Stockholm till salu

  En skogsfastighet på 456 hektar varav 378 hektar produktiv skogsmark med jakträtt 20 minuters bilresa från Stockholms innerstad är på väg ut på marknaden. Prisindikation: 120 miljoner kronor.

  Det är skogsfastigheten Björksättra i Hudinge kommun cirka 2 mil söder om Stockholm som är till försäljning.

  Utöver skog med jakträtt, innehåller norra delen av fastigheten en bergtäkt som bryter närmare en miljon ton per år.

   Den höga köpeskillingen till trots räknar Per Wijkander, fastighetsmäklare på Areal i Stockholm, med stort intresse för fastigheten både från kapitalstarka privatpersoner och juridiska personer.
  Den höga köpeskillingen till trots räknar Per Wijkander, fastighetsmäklare på Areal i Stockholm, med stort intresse för fastigheten både från kapitalstarka privatpersoner och juridiska personer. FOTO: Areal

  Ytterligare en bergtäktsverksamhet är planerad.

  En speedwaybana

  Dessutom finns en speedwaybana och andra upplåtelser som ger ägaren intäkter. Det finns även en antagen detaljplan för anläggande av en golfbana inom fastigheten.

  – Fastigheten avviker något från det normala då det är en stor skogsegendom där själva skogen utgör den mindre delen av fastighetens värde, säger Per Wijkander, fastighetsmäklare på Areal i Stockholm till ATL.

   378 hektar skog.
  378 hektar skog. FOTO: Areal

  378 hektar skog

  Den totala arealen fördelar sig på 378 hektar skog med 56 400 skogskubikmeter, 32 hektar impediment och 46 hektar väg och övrig mark.

  Nuvarande ägare av fastigheten är Stockholm Stad vilket innebär att juridisk person kan förvärva fastigheten utan särskild prövning.

  – Det är mycket som pågår på fastigheten och det är en hel del på gång i området. Prisindikationen på 120 miljoner kronor känns därför helt realistisk men det kanske inte är den traditionella skogsägare som köper, säger Per Wijkander.

   120 miljoner kronor är prisindikation på fastigheten.
  120 miljoner kronor är prisindikation på fastigheten. FOTO: Areal

  Även juridiska personer

  Den höga köpeskillingen till trots räknar han med stort intresse för fastigheten både från kapitalstarka privatpersoner och juridiska personer.

  Fastigheten Björksättra annonseras i månadsskiftet januari/februari och Areal räknar med att affären slutförs under våren.

   Skog med jakträtt, utöver det ingår en bergtäkt samt en speedwaybana.
  Skog med jakträtt, utöver det ingår en bergtäkt samt en speedwaybana. FOTO: Areal

  RELATERAT: Så lyckas du med skogsaffären

  Relaterade artiklar

  Till toppen