Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Skog 2 oktober 2019

  Tysk jättesatsning ska rädda skogen

  Tysklands jordbruksminister, Julia Klöckner, vill se en satsning på 7,5 - 8,5 miljarder kronor för att rädda landets skogar.

   I Tyskland har torka och stormar följts av omfattande angrepp av granbarkborre, och nu föreslås en jättesatsning på återbeskogning.
  I Tyskland har torka och stormar följts av omfattande angrepp av granbarkborre, och nu föreslås en jättesatsning på återbeskogning. FOTO: Mats P. Ostelius

  Det var i samband med en nationell skogskongress under förra veckan som den tyska jordbruksministern la fram sitt förslag om en stor satsning för att rädda Tysklands skogar. Det uppger DW.com.

  De tyska skogarna har drabbats hårt av långvarig torka, stormar och angrepp av granbarkborre de senaste åren. 180 000 hektar av landets cirka 11 miljoner hektar skog uppges redan vara påverkade, och enligt BDF, föreningen för tyska skogstjänstemän, kan arealen skadad skog komma att öka till 250 000 hektar före årets slut.

  ”Förlorade vapenbröder”

  ”Varje träd som försvinner är en förlorad vapenbroder i kampen mot klimatförändringen. Det vi inte återbeskogar i dag kommer våra barn att sakna”, sa den tyska jordbruksministern Julia Klöckner, som vill att tyska myndigheter öronmärker 7,5 – 8,5 miljarder kronor för återbeskogning och uppröjning, eventuellt med hjälp av militären.

  Men den tyska miljöministern Svenja Schultze menar att förslaget är alltför luddigt.

  ”Jag vill inte att häller ut miljoner som med en vattenkanna”, sa hon, och efterlyste ändringar av den tyska skogslagstiftningen samt specificerade investeringsmål.

  Relaterade artiklar

  Läs mer om

  Till toppen