Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Skog 14 juni

  Tysk fond tar över Bergkvist-Insjön

  Dilasso Timber AB blir ny huvudägare till Bergkvist-Insjön. Trävaruföretaget ska slås samman med Siljan Group AB.

   Dilasso Timber som finansieras av tyska investeringsfonden ESSVP har blivit ny huvudägare till trävaruföretaget Bergkvist-Insjön.
  Bild 1/2 Dilasso Timber som finansieras av tyska investeringsfonden ESSVP har blivit ny huvudägare till trävaruföretaget Bergkvist-Insjön. FOTO: Mostphotos
  Bild 2/2

  I maj i fjol köpte den tyska investeringsfonden ESSVP genom det svenska bolaget Dilasso Timber trävaruföretaget Siljan Group av den tidigare ägarfamiljen Fredell.

  Fonden som investerat i bolag i tysktalande länder sedan början av 2000-talet har tidigare också ägt Nordic Paper med tre bruk i Sverige. Den verksamheten är nu såld till kinesiska Anhui Shanying.

  Blir huvudägare i Bergkvist-Insjön

  Nu fortsätter bolaget sin svenska expansion genom att gå in som huvudägare i trävaruföretaget Bergkvist-Insjön. Familjen Bergkvist, som ägt bolaget i fyra generationer, kommer att fortsätta som betydande delägare i den nya koncernen.

  Bolagen omsätter i dagsläget omkring 1,5 miljarder vardera och har också cirka 200 anställda var. För att affären ska bli av krävs att konkurrensverket säger ja. Men planen är att allt ska vara klart under sommaren och den nya koncernen ska bli verklighet i höst.

  Relaterade artiklar

  Till toppen