Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Skog 17 december 2015

  Två vargvalpar födda i Sjundareviret

  Minst två vargungar överlevde vargtiken och har fastnat på bild i Sjundareviret, konstaterar länsstyrelsen.

  – Vi har foton på två vargar från våra viltkameror i Sjundareviret. Vår bedömning, vilken stöds av Viltskadecenter, är att det rör sig om två valpar. Det gör att vi nu kan fastställa att det varit föryngring i reviret, säger Arne Söderberg, rovdjurshandläggare vid länsstyrelsen, i ett pressmeddelande.

  Vargtiken död

  Valparna tros ha fötts i våras av den vargtik som sköts av en hundägare i september nära Nykvarn, när den var på väg att angripa hunden.

  Obduktionen gjordes av Statens veterinärmedicinska anstalt och klargjorde att tiken kunde ha fött som flest sex valpar under våren 2015, enligt länsstyrelsen.

  Viltkameror i reviret

  Det har tidigare funnits indikationer på att det fötts valpar i det ny bildade reviret, som ligger på gränsen mellan Stockholms och Södermanlands län.

  För att lyckas fastställa om det faktiskt skett någon föryngring har länsstyrelsen bland annat satt upp viltkameror i reviret, som nu alltså fångat vargvalparna på bild.

  Relaterade artiklar

  Till toppen