Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Skog 23 november 2018

  Tummen ned för folkomröstning - igen

  Även i kommunstyrelsen blev det ett nej till förslaget om folkomröstning om fler naturreservat i Vilhelmina.

   – Mitt fokus är inte vad som är skyddsvärt eller inte, mitt fokus är om vi ska ha folkomröstning eller inte, säger Annika Andersson.
  – Mitt fokus är inte vad som är skyddsvärt eller inte, mitt fokus är om vi ska ha folkomröstning eller inte, säger Annika Andersson. FOTO: Grafiska Verkstan AB

  Precis som i arbetsutskottet var det en enig kommunstyrelse som röstade nej till förslaget om en folkomröstning för att stoppa bildandet av fler naturreservat i Vilhelmina.

  – De flesta är övertygade om att länsstyrelsen har rätt när det säger att kommunen inte har något veto i frågan, och d

  et har inte kommit fram några nya relevanta fakta, säger Annika Andersson, ordförande i kommunstyrelsen.

  Hon berättar också att hon varit i kontakt med Kenneth Andersson, som är den som samlat in de namnunderskrifter som behövs för att kräva en folkomröstning.

  Skyddsvärt eller inte

  – Han verkade inte alltför överraskad över arbetsutskottets inställning men ifrågasätter vad som är skyddsvärt i det som länsstyrelsen vill avsätta. Men länsstyrelsen har sitt uppdrag och jag har inte kompetens att ifrågasätta vad som är skyddsvärt eller inte. Det är inte heller mitt fokus, det är frågan om folkomröstning eller inte.

  Och i den frågan har Annika Andersson kommit fram till att det har större effekt, och till lägre kostnad, att försöka påverka genom andra kanaler.

  10 december ska frågan om folkomröstning upp till slutligt avgörande i Vilhelminas kommunfullmäktige.

  Relaterade artiklar

  Till toppen