Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Skog 20 februari 2019

  Tufft första år för Billerud Korsnäs VD

  Det första året som VD för förpackningstillverkaren Billerud Korsnäs har varit tufft, men Petra Einarsson har haft ett ”väldigt starkt” stöd från styrelsen, säger hon i en intervju med Dagens Industri. Snart kan omställningen av bolaget inledas på allvar.

   Första året som VD för Billerud Korsnäs har varit utmanande för Petra Einarsson. Bland annat har de förväntade kostnaderna för investeringen i bolagets anläggning i Gruvön fått skrivas upp.
  Första året som VD för Billerud Korsnäs har varit utmanande för Petra Einarsson. Bland annat har de förväntade kostnaderna för investeringen i bolagets anläggning i Gruvön fått skrivas upp. FOTO: Billerud Korsnäs

  Trots att bolagets problem var uppenbara efter en rad vinstvarningar och en kostnadsuppskrivning vid det stora Gruvönprojektet, var utmaningarna större än Petra Einarsson väntade sig när hon tog över. Inte minst vad det gäller säkerhetsarbete och riskanalyser.

  – Hade vi haft riskanalys på plats och tänkt proaktivt så hade vi inte haft det förtroendetapp i aktiemarknaden som varit, säger hon till Dagens Industri.

  För närvarande är läget dock ljusare och för driftsättningen av den nya kartongmaskinen i Gruvön ”ser det just nu väldigt bra ut”, anser hon.

  Ser stora möjligheter

  Arbetet med att flytta affären närmare kunderna och utveckla nya smarta förpackningslösningar kan snart inledas på allvar. Enligt Petra Einarsson är möjligheterna särskilt stora inom affärsområdet Solutions och i konceptet Managed Packaging.

  Att nå en lönsamhet för Solutions så att den substantiellt förändrar koncernen bör vara möjligt under hennes egen tid som VD, säger hon till Dagens Industri.

  För att nå dit krävs dock förvärv av lösningsorienterade företag. Sådana vill Petra Einarsson genomföra ”så fort vi har de finansiella musklerna igen”.

  Relaterade artiklar

  Läs mer om

  Till toppen