Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Skog 19 maj 2020

  Träkronan till Nyks

  Nätverket Nyks tilldelas Mellanskogs pris Träkronan.

   Mellanskog ger deras pris Träkronan till Nätverket för yrkesverksamma kvinnor och icke-binära i skogsbranschen (Nyks). På bilden är Anna Schyman styrelseordförande i nätverket. Arkivbild.
  Mellanskog ger deras pris Träkronan till Nätverket för yrkesverksamma kvinnor och icke-binära i skogsbranschen (Nyks). På bilden är Anna Schyman styrelseordförande i nätverket. Arkivbild. FOTO: Privat/TT

  Mellanskog delar varje år ut priset Träkronan till en aktör som främjar skogsägandet och skogsnäringen. I år har Mellanskogs styrelse beslutat att priset går till Nyks – Nätverket för yrkesverksamma kvinnor och icke-binära i skogsbranschen.

  Enligt Mellanskog är jämställdhet både en fråga om rättvisa och en ödesfråga för skogsnäringens framtida konkurrenskraft. Sedan bildandet 2017 har Nyks på ett modigt, konkret och kraftfullt sätt synliggjort normer som behöver brytas, flyttat frågan om jämställdhet upp på agendan och krävt förändring, skriver Mellanskog i motiveringen till årets mottagare.

  Priset består av ett konstverk av Jörg Jeschke och Träkronan har tidigare år tilldelats bland andra Linnéuniversitetet, Preem och professor Tomas Lundmark vid SLU.

  Relaterade artiklar

  Kommentarer

  Genom att kommentera på Atl så godkänner du våra regler.

  Läs mer om

  Till toppen