Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Skog 3 juli 2017

  Timmerpriserna upp i norr

  Norrskog, med verksamhet i Jämtland, Medelpad, Ångermanland och Södra Lappland, höjer timmerpriserna. Samtidigt höjer Sveaskog timmerpriserna i Norr- och Västerbotten.

   Höjda timmerpriser i norr förbättrar lönsamheten för skogsägarna: – Det är ju vår affärsidé: Samla ihop virket och sälj det dyrt, kommenterar Jim Salvin på Norrskog.
  Höjda timmerpriser i norr förbättrar lönsamheten för skogsägarna: – Det är ju vår affärsidé: Samla ihop virket och sälj det dyrt, kommenterar Jim Salvin på Norrskog. FOTO: Anton Enerlov/Norrskog

  Vågen av höjda timmerpriser, som startade med Södra i april, har nu nått landets norra delar. Sveaskog höjer timmerpriserna i Norr- och Västerbotten med 25 kronor för både tall och gran medan Norrskog höjer med 20 kronor för gran och 30 kronor för tall.

  I bägge fallen är orsaken en bra konjunktur för sågverken.

  ”Flera av våra sågverkskunder är mycket angelägna om att öka produktionen. Setra Malå har till exempel aviserat att de kommer att rekrytera och öka produktionsvolymen till hösten så vi agerar nu för att möta deras och våra övriga kunders behov av mer timmer”, säger Patrick Bäckström, marknadschef på Sveaskog i norra Sverige i ett pressmeddelande.

  Stor efterfrågan

  Samma besked ger Jim Salvin, virkeschef på Norrskog:

  – Trävarukonjunkturen är bra just nu, vi har stor efterfrågan på sågade varor från både Europa och Asien, men framför allt Norden. Det byggs väldigt mycket och för oss är Norge väldigt stort, Tröndelag är ju en grannsocken till Jämtland.

  Norrskog har två egna sågverk, Hissmofors och Östavall, och med en årsproduktion på cirka 425 000 kubikmeter förbrukar de i princip föreningens hela timmerfångst.

  VIDEO: Maskinförarna sätts på provPREMIUM: Nu ska bilen drivas med sågspån

  Relaterade artiklar

  Till toppen