Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Skog 6 december 2018

  Timmerbil och hästekipage i krock – två personer döda

  UPPDATERAD. Olyckan inträffade sydväst om Brunflo i Östersunds kommun. Två kvinnor uppges ha omkommit i samband med olyckan där också tre hästekipage var inblandade.

  FOTO: Bailey Image

  Klockan var 13.20 när larmet gick om att en personbil och timmerbil hade krockat på E45.

  – Det är en mycket allvarlig olycka med åtta personer inblandade, från lindrigt skadade och chockade till mycket allvarligt skadade. Tre hästar, eller tre hästekipage, var också inblandade, säger räddningsledaren Gunnar Ekqvist till Östersunds-Posten.

  Enligt SOS Alarm har fem personer förts till sjukhus, bland annat med helikopter. Polisen uppgav på torsdagskvällen att två kvinnor hade omkommit. En av dem var förare av personbilen och den andra färdades i ett av hästekipagen.

  Några närmare uppgifter om inblandade personer och hästar lämnades inte ut. Men polisen uppgav enligt TT också att en förundersökning inletts om vållande till annans död, vårdslöshet i trafik samt vållande till kroppsskada.

  Sent på eftermiddagen inväntade räddningsmanskapet, med styrkor från Östersund och Brunflo, bärningsbil och tungbärgare skriver Östersunds-Posten.

  – Vi inväntar också en traktor för att få hjälp att få bort en del skrot, bland annat hästvagnar, säger Gunnar Ekqvist.

  Orsaken till olyckan är ännu oklar.

  Relaterade artiklar

  Läs mer om

  Till toppen