Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Skog 20 oktober 2018

  Sverige värd för skoglig världskongress

  I kamp med Paris och Moskva blev det Sverige och SLU som drog det längsta strået och får arrangera IUFROs skogliga världskongress 2024.

   De vann. Projektledare Fredrik Ingemarson, SLU, koordinator Karin Hornay, Akademikonferens, och SLU:s rektor Peter Högberg presenterar ansökningspärmen gjord i björkfanér.
  De vann. Projektledare Fredrik Ingemarson, SLU, koordinator Karin Hornay, Akademikonferens, och SLU:s rektor Peter Högberg presenterar ansökningspärmen gjord i björkfanér. FOTO: Lucy Kibwota, SLU

  Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) och Sverige har vunnit värdskapet för den skogliga världskongressen IUFRO 2024. IUFRO är en världsomspännande organisation för aktörer inom skoglig forskning. Vart femte år arrangerar IUFRO en kongress med omkring 5 000 deltagare från näringsliv, myndigheter, akademi och icke-statliga organisationer och som har mycket stor räckvidd inom skogliga, landskaps- och miljöfrågor. Senast Sverige var värd för världskongressen var 1929.

  Vinstlott

  ”IUFRO har i tuff konkurrens utsett Stockholm som värd för IUFRO:s världskongress 2024, vilket är en vinstlott för hela Europa, Norden och Sverige”, säger projektledaren Fredrik Ingemarson i ett pressmeddelande, och fortsätter:

  ”Sverige och Stockholm är väl positionerade för att stå som värd, tillsammans med våra grann­länder. Bakom utnämningen ligger ett framgångsrikt samarbete mellan den svenska, nordiska och baltiska skogssektorn. Grannländerna deltar i form av exkursionsvärdar, samtidigt som det Nordiska ministerrådet stödjer värdskapet”.

  Internationell uppmärksamhet

  Att konferensen hålls i Sverige innebär att det nordiska perspektivet på skogsbruk kommer att bli internationellt uppmärksammat, skriver SLU, och att den svenska skogssektorn får möjlighet att öka förståelsen för internationella processer och den snabba globala utvecklingen inom en mängd områden.

  Relaterade artiklar

  Till toppen