Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Skog 22 oktober 2018

  Svensk niondeplats i Timbersports

  VM-debutanten Pontus Skye tog sig till en niondeplats i helgens tävlingar i England.

  – Nu satsar jag på nästa säsong och fortsätter träna stenhårt, säger han.

  FOTO: Stihl timbersports

  Under helgen avgjordes VM i Timbersports i Liverpool i England och på lördagen representerade 27-årige Pontus Skye Sverige i de individuella tävlingarna och i sitt första VM någonsin landade han på en niondeplats.

  ”Jag gjorde det som jag planerat genom att matcha mina tider från nordiska mästerskapet i juni. Sedan satte jag ett nytt rekord i Standing Block Chop och det kändes riktigt bra. Nu satsar jag på nästa säsong och fortsätta träna stenhårt och komma ännu bättre i form”, säger Pontus Skye enligt ett pressmeddelande.

  Vinnare blev australiern Laurence O’Toole.

  ”Jättebra prestation”

  Tävlingarna inleddes på fredagen. Det svenska laget med Calle Svadling, Ferry Svan, Johannes Eriksson och Pontus Skye tog sig då till kvartsfinal där de blev utslagna av fjolårets världsmästare Nya Zeeland. De slutade på en åttonde plats.

  ”Grabbarna hugger och sågar som tusan och det är kul att se vad det gör när vi har rätt gubbar på rätt plats. Vi är åtta i världen och med i världseliten, det är en jättebra prestation”, kommenterar Hans-Ove Hansson, kapten för i det svenska laget, i ett pressmeddelande.

  Relaterade artiklar

  Till toppen