Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Skog 22 november 2016

  Svenska forskare i nytt klimatinitiativ

  Nytt svenskt nätverk ska sprida kunskap om agroforestry.

   Henrik Brundin, vice vd för Vi-skogen, tror på möjligheterna i att kombinera trädplantering och hållbart jordbruk.
  Henrik Brundin, vice vd för Vi-skogen, tror på möjligheterna i att kombinera trädplantering och hållbart jordbruk. FOTO: Marcus Lundstedt

  I dag lanserar Vi-skogen, SLU Global, SIANI och Focali Agroforestry Network. Att kombinera trädplantering och hållbart jordbruk, så kallad agroforestry, har på senare år lyfts fram som en metod för en stark utveckling i fattiga länder, där klimatförändringarna redan är kännbara.

  Initiativet ger svenska forskare och bistånds- och miljöorganisationer möjligheter till att dela erfarenheter och kunskap. På webbplatsen, www.agroforestrynetwork.org, samlas nyheter och forskning om användningen av agroforestry.

  ”Sverige har tagit på sig ledartröjan för att få världen att uppnå FN:s nya hållbarhetsmål till 2030. Genom Agroforestry Network kommer vi att arbeta för att agroforestry får spela en viktig roll i det arbetet. Att bönder planterar träd på sina gårdar är en effektiv metod för att både bemöta klimathotet och att bekämpa fattigdom”, säger Henrik Brundin, vice vd för Vi-skogen i ett pressmeddelande.

  Läs mer: Klimatsmart mjölk med skogsbete och biogas

  Läs mer: Kjell testar agroforestry

  Relaterade artiklar

  Kommentarer

  Genom att kommentera på Atl så godkänner du våra regler.

  Till toppen