Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Skog 15 maj 2019

  Hammar lämnar LRF Skogsägarna

  Sven-Erik Hammar blir ansvarig för LRF:s internationella skogsfrågor inom EU. Han lämnar därmed uppdragen som vice ordförande i LRF och ordförande för LRF Skogsägarna.

   Sven-Erik Hammar tillträder sin nya position i juli.
  Sven-Erik Hammar tillträder sin nya position i juli. FOTO: LRF/Mostphotos

  Skogen används mer och mer som ett slagträ i klimatdebatten inom EU, hävdar LRF:s förbundsordförande Palle Borgström. Därför måste Sveriges position i EU stärkas, menar han.

  ”Vi har fått jobba med flera brandkårsutryckningar för att förklara och försvara de svenska skogsägarnas positioner i Bryssel. Vi har därför behov av att kunna jobba mer proaktivt och långsiktigt med de skogliga frågorna inom EU. Nu skapar vi en sådan plattform”, säger Palle Borgström i ett presmeddelande.

  Lämnar sina nuvarande uppdrag

  Det nya internationella uppdraget innebär att Sven-Erik Hammar lämnar sina uppdrag som styrelseledamot och vice ordförande i LRF och ordförande för LRF Skogsägarna.

  ”Fossilfrihet, bioekonomi och äganderätt ligger mig varmt om hjärtat. Jag ser fram emot att kunna fokusera på att stärka den svenska skogliga positionen i Bryssel”, säger Sven-Erik Hammar i pressmeddelandet.

  I juni kommer LRF:s Skogsägarna att rösta fram vem som tar Hammars ordförande position. Valberedningen föreslår Paul Christensson, tidigare regionordförande för LRF i Västra Götaland och styrelseledamot i skogskoncernen Södra.

  Relaterade artiklar

  Kommentarer

  Genom att kommentera på Atl så godkänner du våra regler.

  Läs mer om

  Till toppen