Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Skog 25 oktober 2019

  Sveaskogs resultat ökning jämfört med 2018

  Trots en avmattning i marknaden redovisar Sveaskog ett resultat som var bättre än fjolåret, skriver bolaget i sin delårsrapport.

  FOTO: Göran Billeson/TT

  Sveaskogs resultat för perioden januari till september 2019 uppgick till 1 133 miljoner svenska kronor (1 031), en ökning med tio procent jämfört med 2018. De högre priserna har motverkats av bland annat lägre volymer och ökade kostnader för skogsvård, vilket har dragit ner resultatet. Ett skäl till ökningen jämfört med 2018 är fjolårets kostnader för skogsbränderna.

  I sin kommentar till delårsrapporten för bolagets VD Hannele Arvonen fram granbarkborren som en framtida utmaning: ”Viktigt under hösten är därför att prioritera avverkning i skogar som är barkborreangripna. Den sena svärmningen gör att många barkborrar övervintrar under barken – det gör arbetet med åtgärder extra viktigt”, skriver hon.

  Bolagets nettomomsättning ökade under perioden med sex procent till 5 396 miljoner kronor (5 076). Priserna ökade med nio procent samtidigt som volymerna gick ner med fyra procent.

  Relaterade artiklar

  Till toppen