Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Skog 16 januari 2019

  Sveaskog vill förlänga jakt på älg i Norrbotten

  Sveaskog vill få ner skogsskadorna i Norrbotten - och därför öka avskjutningen av en redan minskande älgstam.

  FOTO: Mostphotos

  En minskad avskjutning under den gångna hösten och rapporter till älgobsen visar att älgstammen i Norrbottens län är på väg ner. Dock inte tillräckligt snabbt, menar Anders Harr som jobbar med jaktfrågor på Sveaskog.

  – Vi har alldeles på tok för mycket skogsskador. Innan vi är nere på en acceptabel nivå är vi inte nöjd, säger Anders Harr till Sveriges Radio.

  Målet för Sveaskog är att sju av tio tallstammar ska vara oskadda i beteshöjd. En väg för att nå dit i Norrbotten skulle kunna vara att utöka jakttiderna.

  – Jag ser gärna att man gör som i Västerbotten och har en enhetlig tid och gör den tillräckligt lång, åtminstone december månad, säger Anders Harr på Sveaskog till Sveriges Radio.

   Anders Harr jobbar med jaktfrågor på Sveaskog. Han vill gärna se att vill jakttiden på älg förlängs i Norrbotten. Arkivbild.
  Anders Harr jobbar med jaktfrågor på Sveaskog. Han vill gärna se att vill jakttiden på älg förlängs i Norrbotten. Arkivbild. FOTO: Privat

  Relaterade artiklar

  Till toppen