Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Skog 4 maj

  Sveaskog höjer timmerpriset i norr

  Hög efterfrågan gör att Sveaskog höjer priserna på timmer i Norr- och Västerbotten. Även efterfrågan på massaved är på väg upp, men trots det ligger de priserna still.

   Hög efterfrågan gör att Sveaskog höjer priserna på timmer i Norr- och Västerbotten medan massavedspriset ligger still.
  Hög efterfrågan gör att Sveaskog höjer priserna på timmer i Norr- och Västerbotten medan massavedspriset ligger still. FOTO: Sveaskog

  Sveaskog höjer timmerpriserna i Norr- och Västerbotten med 30-50 kronor per kubikmeter, fast mått under bark, från och med 1 maj.

  ”Sågverken går för högtryck för att nyttja det gynnsamma marknadsläget, och därför är efterfrågan hög på såväl gran- som talltimmer just nu. För skogsägarna är det därmed läge att passa på att avverka timmerskog”, säger Erik Levén, kundansvarig för Sveaskogs marknadsområde Nord, i ett pressmeddelande.

  Stora skillnader

  Höjningen gäller främst timmer med en toppdiameter från 14 centimeter, men även priserna på klentimmer och kubb justeras uppåt. Enligt Erik Levén innebär höjningen att det nu är historiskt stora skillnader på listpriserna för timmer mellan olika köpare.

  ”Även efterfrågan på massaved växer sig starkare i och med att de höga lagren sjunkit under vintern, så vi är mycket angelägna om att även kontraktera gallringar”, fortsätter han.

  Men trots den ökade efterfrågan kan Sveaskog inte locka med några höjda priser på massaveden, som ligger kvar på samma nivå som tidigare.

  Relaterade artiklar

  Kommentarer

  Genom att kommentera på Atl så godkänner du våra regler.

  Till toppen