Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Skog 18 januari

  Uppåt för timret i Mellansverige

  Efterfrågan på timmer ökar och Sveaskog höjer därför timmerpriserna i Mellansverige. Prishöjningen omfattar normaltimmer och börjar gälla den 18 januari.

   Prishöjningen är 30-45 kronor/kubikmeter toppmätt och gäller på normaltimmer i Mellansverige (Bergslagen och södra Norrland) från den 18 januari. Arkivbild.
  Prishöjningen är 30-45 kronor/kubikmeter toppmätt och gäller på normaltimmer i Mellansverige (Bergslagen och södra Norrland) från den 18 januari. Arkivbild. FOTO: Mikael Marklund

  Sågverksmarknaden bromsade kraftigt under coronavåren 2020 men har sedan dess återhämtat sig snabbt. Marknaden för trävaror anses nu som mycket bra, därför blir prishöjningen 30-45 konor/kubikmeter toppmätt.

  ”Det är glädjande att våra timmerkunder upplever god efterfrågan och ökande priser på sina färdiga produkter. Det gör att vi har möjlighet att betala mer för virket vi köper från skogsägare i Mellansverige, som är ett av Sveaskogs kärnområden för virkesköp”, säger Roger Johansson, chef för extern virkesanskaffning i Sveaskogs marknadsområde Syd, i ett pressmeddelande.

  Efterfrågan är hög på både gran- och talltimmer vilket gör det lägligt för skogsägare att passa på att avverka timmerskog.

  ”Efterfrågan på massaved är inte lika stark just nu, så rekommendationen från oss är att fokusera på timmeravverkning den närmaste tiden och dra nytta av den goda efterfrågan och de höjda priserna”, skriver Roger Johansson.

  Relaterade artiklar

  Kommentarer

  Genom att kommentera på Atl så godkänner du våra regler.

  Till toppen