Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Skog 8 april

  Brandutredning läggs ned: ”Svårt att utreda”

  Åklagaren lägger ned utredningen av den person som misstänktes ha startat fjolårets skogsbrand i Tjällmo.

   Svårigheter att utreda om det var oaktsamhet eller en olyckshändelse som låg bakom skogsbranden i Tjällmo gör att åklagaren lägger ned utredningen. (Arkivbild)
  Svårigheter att utreda om det var oaktsamhet eller en olyckshändelse som låg bakom skogsbranden i Tjällmo gör att åklagaren lägger ned utredningen. (Arkivbild) FOTO: Mostphotos

  Branden i Tjällmo, Motala, härjade i fjol våras ett 300 hektar stort område. Redan tidigt gjorde polisen en anmälan om att allmänfarlig vårdslöshet kunde ha legat bakom. Misstanken var att gnistor som uppstått i samband med skogsavverkning kunde ha startat branden.

  En person blev senare skäligen misstänkt, vilket ledde till att kammaråklagare Erik Gunneland Dahlbäck beslutade om ytterligare utredningsåtgärder. Men nu meddelar han att utredningen läggs ner, uppger SVT Nyheter Öst.

  – Ärendet har varit svårt att utreda. Det går inte att styrka att den misstänkta personen varit oaktsam, säger Erik Gunneland Dahlbäck till SVT Nyheter.

  Skogsbranden var den största i Östergötland de senaste tio åren. Räddningstjänstens kostnader för släckningsarbetet blev 8,4 miljoner kronor.

  Relaterade artiklar

  Till toppen