Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Skog 4 juli 2019

  Suppleant hoppar av Greengold-styrelse

  Den advokat som stämts för bolagsplundring byts ut som suppleant inom Greengold.

   – Han har själv bett att få avgå, och det finns ingen konflikt mellan oss, säger Sorin Chiorescu om den advokat som stämts för bolagsplundring och nu hoppar av sina styrelseuppdrag inom Greengold.
  – Han har själv bett att få avgå, och det finns ingen konflikt mellan oss, säger Sorin Chiorescu om den advokat som stämts för bolagsplundring och nu hoppar av sina styrelseuppdrag inom Greengold. FOTO: Börge Nilsson

  Det var i måndags som Dagens Industri skrev om stämningen mot en svensk advokat som också var suppleant i två av Greengold-koncernens holdingbolag. Advokaten stäms på 3,9 miljoner kronor av två minoritetsägare för att ha plundrat det privatägda e-handelsbolaget Eskap AB.

  ”Stämningen har ingenting med Greengold att göra. Vi har fullt förtroende för honom i vår professionella relation”, sa Sorin Chiorescu, Greengolds VD, då till Dagens Industri.

  Byts ut i styrelserna

  Men i går byttes advokaten ut i bägge Greengold-styrelserna.

  – Han har själv bett att få avgå av hänsyn till sina kunder medan stämningen behandlas. Det finns ingen konflikt mellan oss, utan det är på hans egen begäran, säger Sorin Chiorescu till ATL.

  Som ny suppleant tillträder i stället en av medlemmarna i Greengolds management-team, och som också är delägare i företaget.

  Relaterade artiklar

  Till toppen